Ботулинов токсин в долна трета на лицето

С времето по лицето се формират бръчки поради многократното използване на лицевите мускули и загубата на еластичност на кожата. Стресът и натовареното ежедневие допълнително ускоряват този процес.

 

Инжекциите против бръчки съдържат ботулинов токсин (ботокс), използван в естетичната медицина за изглаждане на нежеланите линии по лицето. Прилага се не само за премахване на хоризонталните бръчки по челото, "пачи крак" и бръчките между веждите, но и за естетични корекции в долната трета на лицето.
 

Инжектирането на ботулинов токсин в съответните мускули води до тяхното отпускане и заличаването на дълбоките линии по кожата. 

Зони

 

Процедури

 

Пушачески бръчки

Пушаческите бръчки са вертикални линии в зоната около устните. Изглаждат се лесно чрез инжектиране на ботулинов токсин в областта около устните.

Гингивална усмивка

Гингивалната усмивка се смята за неестетична. Корекцията й се извършва лесно и не изисква хирургична намеса - необходими са само няколко единици ботулинов токсин в областта над устните.

Устни ъгли

Повдигането на устните ъгълчета има за цел да премахне гневния или тъжен вид, които значително състаряват лицето.

"Нефертити лифт"

Загубеният контур изисква повдигане на увисналата подкожна мастна тъкан чрез "нефертити лифт", който възвръща младежкия вид на лицето.

Бръчки по шията

С възрастта се появяват дълбоки хоризонтални бръчки по шията. Корекцията им с ботулинов токсин подмладява визията с няколко години.

"Въжета" на платизмата

"Въжетата" на платизмата са особено видими при жени с тънка подкожна тъкан и грацилна мускулатура. Състаряват външния вид, което налага корекцията им с ботулинов токсин.

Дъвкателен мускул

Ботулиновият токсин се прилага за корекция на квадратната форма на лицето, която придава неестетичен и мъжествен вид.

Това се постига чрез инжектирането му в дъвкателния мускул, който с времето се напряга и е по-податлив на спазми. Неговото стягане и хипертрофия (развитие вследствие на стискане на зъби - бруксизъм, стрес, дъвчене на дъвка) е началото на увисването на тъканите в долната трета на лицето и загуба на младежкия контур.

 
 
 
 
 
 

Sofia, Dede Agach str. 11A

Our partners:

Phone number: +359887983191

dentissimo

dental

design

  • Facebook